Eveniment

Şeful DNA: Nu sunt mulţumit de activitatea pe 2018. Am pus accentul pe calitatea actelor

Şeful DNA: Nu sunt mulţumit de activitatea pe 2018. Am...

Autor: Departamentul Social

05.03.2019, 20:35 78

Călin Nistor, şeful DNA, a declarat că nu este mulţumit de activitatea pe 2018 a Direcţiei, subliniind că vor fi luate măsurile care se impun, însă în a doua jumătate a anului trecut, accentul a fost pus pe calitatea actelorde urmărire penală efectuate de către procurori. 

„La modul cum arată datele statistice sau cum arată pentru anul 2018, nu sunt mulţumit de activitatea DNA. Luăm măsurile care se impun. Cel puţin în a doua jumătate a anului 2018, noi am pus foarte mult accentul pe calitatea actelor făcute de procurori, astfel încât rechizitoriile să reziste testului instanţei. (...) Acum, fiecare cauză are un ciclu procesual. Dacă vedeţi raportul de activitate, cele mai multe cauze se judecă în interval 3 - 5 ani, or în şase luni nu putem discuta deocamdată de soluţii”, a declarat Călin Nistor, şeful DNA, la B1TV.

79 de inculpaţi, mai mult de o treime din total, au fost achitaţi în 2018 ca urmare a dezincriminării abuzului în serviciu, având în vedere că fapta nu mai este infracţiune din cauza unor modificări legislative, a anunţat procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor, la bilanţul instituţiei, din luna februarie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO