Eveniment

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat: Persoanele care se vaccinează în România nu vor fi diferenţiate de cele care nu se vaccinează

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed...

Autor: Andreea Tobias

03.01.2021, 21:50 91

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că în România nu se vor face diferenţieri între persoanele care se vaccinează şi cele care nu se vaccinează.

Întrebat, duminică seara, la B1, dacă autorităţile au în vedere o separare între cele două categorii sau eventual mai multe drepturi pentru cei care se vaccinează, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus că nu s-au prevăzut astfel de măsuri în România.

„Alte ţări au sau încearcă să implementeze astfel de măsuri. Noi nu prevedem să segregăm sau să diferenţiem persoanele vaccinate faţă de cele nevaccinate. Cel care se vaccinează, în primul rând se protejează pe el şi la un număr mare de vaccinaţi îi protejăm şi pe cei din jur. Cel care nu se vaccinează îşi asumă clar că la un anumit moment se va supune unui risc mult mai mare, acceptă faptul că este expus să facă poate boala în forma mai gravă, să ajungă la spital, poate să rămână cu sechele sau poate chiar să îşi piardă viaţă”, a declarat Raed Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO