Eveniment

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, întrebat ce le transmite celor reticenţi în faţa vaccinului: Că eu o să mă vaccinez

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă,...

Autor: Andreea Tobias

03.01.2021, 21:42 101

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, întrebat ce le transmite celor reticenţi în faţa vaccinului, a spus: „Le transmit că eu o să mă vaccinez. Asta înseamnă că pentru mine, ca persoană, acest lucru este bun”. 

Întrebat, duminică seara, la B1, despre sondajul de la finele lunii decembrie, potrivit căruia jumătate dintre români cred foarte puţin în vaccin, Raed Arafat a spus că este normal să se întâmple acest lucru la începutul unei campanii de vaccinare.

„Mulţi îşi vor schimba părerea, vor vedea că se face în toată lumea, că se vaccinează şi persoane extrem de importante”. Mulţi care spun că au dubii vor merge spre vaccinare. E clar că unii mai au întrebări, se va încerca răspuns la aceste întrebări, comitetul de vaccinare lucrează la acest aspect”, a afirmat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Întrebat ce le-ar transmite reticenţilor, Arafat a răspuns: „Eu le spun un lucru simplu: eu o să mă vaccinez, oricum şi vaccinul de gripă sezonieră îl fac anual. Înseamnă că pentru mine, ca persoană, acest lucru este bun. Este bine pentru sănătatea lor şi pentru a se proteja pe ei şi pe cei din jurul lor. Când îmi vine rândul, mă voi vaccina public, sfatul meu este să nu asculte manipulările, să se gândească la interesul lor şi cel al familiilor lor”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a adăugat că duminică a avut loc o consultare cu specialiştii din Israel pe campania de vaccinare şi „şi la ei au fost reticenţi, dar exemplul celor care recomandă vaccinarea să se vaccineze în faţa lor ajută”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO