Eveniment

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, anunţă că va ataca la ICCJ decizia de anulare a ordinului privind carantina în Timişoara

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă...

Autor: Cosmin Pirv

27.03.2021, 10:45 98

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat vineri seara că va ataca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia Curţii de Apel prin care ordinul semnat de el, privitor la instituirea carantinei pentru 72 de ore în Timişoara, a fost anulat.

„Nu este definitivă, încă nu este definitivă, mai avem Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a mai întâmplat să fie ceva anulat la Curtea de Apel şi câştigat la Înalta Curte”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Întrebat dacă va ataca decizia Curţii de Apel Bucureşti, acesta a spus: „Fără nicio discuţie”.

„Motivul pentru care am luat decizia să semnez ordinul temporar, pentru că era un ordin cu limită clară, de 72 de ore, pentru a găsi o soluţie. Dacă nu se găsea soluţie, la 72 de ore înceta ordinul şi înceta orice carantină la Timişoara. Motivul pentru care l-am luat este pentru că era un lucru fără precedent, ca într-un Comitet pentru Situaţii de Urgenţă să se pună sub semnul întrebării şi să se forţeze chiar împotriva recomandării autortităţilor sanitare”, a mai spus Raed Arafat, care a adăugat că unele dintre persoanele care au votat atunci împotriva carantinei „nu sunt din domeniu”.

Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a decis să prelungească restricţiile în Timişoara, în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de CJSU Timiş, a anunţat vineri Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

„Instanţa a confirmat ceea ce am semnalat din primele momente: a fost o intervenţie abuzivă şi nejustificată. Dar, înainte de toate, a fost un precedent periculos şi o intimidare a membrilor CJSU. Din păcate observ tot mai multe erori de judecată în ultima perioadă la cei în mâinile cărora stau vieţile cetăţenilor”, a scris pe Facebook Alin Nica.

Acesta susţine că timişorenii aşteaptă şi merită scuzele lui Raed Arafat şi a celor care i-au susţinut la nivel local „decizia nedreaptă şi ilegală”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO