Eveniment

Şeful Cancelariei premierului: Luăm măsuri severe de reducere a cheltuielilor şi aplicăm legea pensiilor

Şeful Cancelariei premierului: Luăm măsuri severe de...
02.12.2019, 00:03 10982

Şeful cancelariei premierului, Ionel Dancă (foto), a anunţat că guvernul Orban a identificat mai multe zone unde va aplica „măsuri severe de reducere a cheltuielilor bugetare”, în aşa fel încât legea pensiilor să poată fi aplicată aşa cum a fost ea votată de Parlament.

„Suntem conştienţi de această presiune. În acelaşi timp, vorbim despre o lege adoptată în Parlament, iar viziunea guvernului Orban este că această lege trebuie respectată, pentru că ne-am angajat în faţa cetăţenilor că vom respecta toate drepturile salariale şi drepturile la pensie legale în vigoare şi garantăm plata acestora“, a declarat Ionel Dancă la RFI, citat de Mediafax.

Dancă a spus că guvernul este conştient de impactul puternic al aplicării legii asupra cheltuielilor şi implicit a deficitului bugetar: „Sigur că impactul va fi o creştere suplimentară a deficitului pentru anul viitor, probabil undeva cu un 1% din PIB. Vom aplica măsuri severe de reducere în altă zonă de cheltuieli bugetare, pentru a face spaţiu şi loc pentru această presiune”.

Unde vor fi făcute reduceri? În principal la bunuri şi servicii şi în zona de cheltuieli cu funcţionarea administraţiei publice. Ministerele au fost reduse deja de la 26 la 16. Vor fi reorganizate, iar aparatul administrativ va deveni mai suplu, spune Dancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO