Eveniment

Sefii regiilor din MTCT: Cresteri salariale de 71%

08.06.2006, 00:00 15

Managerii companiilor de stat din subordinea Ministerului Transportului, Cosntructiilor si Turismului (MTCT) au primit pentru anul acesta majorari salariale de 71% in euro, arata bugetele acestor companii, publicate in Monitorul Oficial. Astfel, salariul mediu al sefilor acestor institutii va atinge anul acesta nivelul de 2.610 euro net lunar, fata de media de 1.526 de euro de anul trecut. In acelasi timp, angajatii acestor regii vor primi in 2006 salarii mai mari cu doar 10% in euro fata de anul trecut, arata aceleasi informatii.

Gheorghe Dobre, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, nu a putut fi contactat pentru a comenta sau explica diferenta intre aceste ritmuri de majorare salariala in cadrul companiilor din subordinea MTCT. De altfel, regiile din subordinea MEC au acelasi regim de salarizare a managerilor ca si societatile miniere si energetice din subordinea Ministerului Economiei si Comertului, acolo unde managerii vor primi in acest an un salariu mediu de peste 2.600 de euro.

Intre regiile de la Transporturi, compania cu cele mai mari salarii atat pentru manager, cat si pentru angajatii obisnuiti este Regia Autonoma "Autoritatea Aeronautica Civila Romana", acolo unde managerul va primi anul acesta un salariu net lunar de peste 3.200 de euro, in crestere cu 91% in euro fata de salariul sau din 2005. In acelasi timp, restul angajatilor vor primi un salariu mediu net lunar de 981 de euro, in crestere cu aproape 28%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO