Eveniment

Sediul DSP Vaslui, luat cu asalt de medici şi asistente

Autor: Theodor Istrate

05.04.2011, 23:35 104

Sediul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui a fost luat cuasalt, în cursul zilei de marţi, de zeci de asistente medicale şide medici de la cele două spitale din judeţ care au fost închise dela 1 aprilie, în speranţa că-şi vor putea găsi un loc de muncă la oaltă unitate sanitară din judeţ.

Peste 40 de cadre medicale de la spitalele din Negreşti şiTutova, care au rămas fără serviciu în urma închiderii celor douăunităţi sanitare de la 1 aprilie, au aşteptat ore întregi în sediulDSP Vaslui pentru a primi un loc de muncă la un alt spital dinjudeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din păcate, majoritatea medicilor şi asistentelor nu au primitniciun răspuns favorabil, în condiţiile în care, în cele două zilestabilite de Ministerul Sănătăţii pentru redistri­buireapersonalului pe plan local, au fost încadrate nouă asistente şi unsingur medic dintr-un total de 61 de asistente şi 15 medici cărorale-au încetat contractele de muncă de la 1 aprilie la Negreşti şiTutova.

"Oamenii au venit disperaţi la noi încă de la primele ore aledimineţii în speranţa că nu vor rămâne pe drumuri. Au stat aici, peholuri, până la închiderea programului, mulţi în culmea disperăriipentru că nu au din ce trăi dacă nu vor fi reangajaţi. Din păcate,absorbţia de cadre medicale la nivelul judeţului Vaslui este foartemică şi, chiar dacă am vrea noi, nu se pot face mai multe angajăriîn celelalte spitale vasluiene", a declarat, marţi,corespondentului MEDIAFAX şeful Serviciului Resurse Umane dincadrul DSP Vaslui, Carmen Boghiţă. Potrivit sursei citate, maiexistă şanse ca o parte din asistentele medicale şi medicii rămaşifără locuri de muncă să fie absorbiţi, miercuri, de spitalele dinVaslui, Bârlad şi Huşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO