Eveniment

Secure Property a atras 8 mil.euro de la investitori pentru achiziţii în România, Bulgaria şi Grecia

Secure Property a atras 8 mil.euro de la investitori...

Autor: Florentina Dragu

16.03.2015, 00:04 134

Oferta, prin care SPDI intenţiona să atragă până la 10 milioane de euro de la investitori, s-a desfăşurat între 11 februarie şi 11 martie.

Compania a primit subscrieri valide pentru 23,77 milioane de acţiuni, la un preţ de 0,25 lire sterline pe unitate, cu 20,6% sub preţul de închidere din 10 februarie, cu o zi înainte de lansarea ofertei. Acţiunile SPDI sunt tranzacţionate pe piaţa alternativă AIM a bursei de la Londra.

Fondurile obţinute vor fi utilizate în principal pentru achiziţia de active imobiliare în segmentele de retail şi comercial din România, Bulgaria şi Grecia, se arată într-un comunicat al SPDI.

"Succesul ofertei reflectă încrederea investitorilor în strategia de creştere şi diversificare a companiei. În urma recapitalizării şi restructurării companiei, în 2011-2013, am efectuat o serie de investiţii în România şi Grecia în 2014, care au transformat în mod semnificativ profilul companiei şi au îmbunătăţit capacitatea de generare a veniturilor. Cu ajutorul noilor fonduri, suntem încrezători că 2015 va fi un nou an în care vom înregistra progrese însemnate privind dezvoltarea unui portofoliu de proprietăţi comerciale de calitate în sud-estul Europei, care vor genera randamente crescute", a declarat Lambros Anagnostopoulos, directorul general al SPDI.

Anagnostopoulos a subscris 117.050 de acţiuni în cadrul ofertei încheiate miercuri, iar directorul financiar, Konstantinos Bitros, a cumpărat 7.894 titluri.

Compania cipriotă a investit anul trecut peste 20 de milioane de euro în România.

Prima investiţie pe piaţa românească a fost finalizată în mai 2014 şi a vizat preluarea, pentru 12,6 milioane de euro, a parcului logistic Innovations din Clinceni, închiriat în proporţie de 60% de către compania elveţiană Nestle.

În septembrie, SPDI a cumpărat a cumpărat 122 de apartamente în patru ansambluri din Bucureşti, a căror valoare netă este estimată la 3,3 milioane de euro, iar o lună mai târziu a anunţat finalizarea achiziţiei sediului Danone din Bucureşti, clădirea EOS Business Park, în schimbul a 5,85 milioane de euro.

SPDI a fost înfiinţată în iunie 2005 şi a vizat, iniţial, investiţiile pe piaţa imobiliară din Ucraina. În urma recapitalizării, în 2011, compania şi-a extins activitatea la nivel regional, prin investiţii în România, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru. De altfel, SPDI şi-a deschis un birou în Bucureşti în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO