Eveniment

Sectorul 4 se „înarmează” pentru redeschiderea şcolilor: Elevii şi cadrele didactice vor beneficia de 150.000 de măşti şi 200.000 de testări gratuite

Sectorul 4 se „înarmează” pentru redeschiderea...

Autor: Gabriel Pecheanu

03.09.2020, 14:42 233

Elevii şi cadrele didactice din Sectorul 4 al Capitalei vor primi la început de an şcolar peste 150.000 de măşti de protecţie şi 1300 de de truse sanitare. De asemenea, Primăria are pregătite 5.000 de tablete pentru elevii care ar putea să înveţe online.

În unităţile de învăţământ din Sectorul 4 vor fi distribuite 1.300 de truse sanitare, conţinând dezinfectant pentru mâini, serveţele dezinfectante pentru igienizarea suprafeţelor comune, dar şi produse şi materiale de curăţenie, săpun lichid antibacterian şi prosoape de hârtie. Totodată, 64.000 de măşti din material textil, adaptate categoriilor de vârstă şi alte 100.000 de măşti de unică folosinţă vor ajunge la elevii şi la personalul din şcoli şi licee, pentru a-i proteja de îmbolnăvirea cu COVID-19, potrivit Primăriei Sectorului 4 al Capitalei.

Primăria Sectorului 4 a mai achiziţionat 5.000 de tablete, urmând să fie date elevilor care ar putea ajunge în situaţia în care să urmeze cursurile online.

De asemenea, în situaţia în care va exista suspiciunea apariţiei unui caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor sau al cadrelor didactice, aceştia se pot testa gratuit, cu sprijinul Primăriei Sectorului 4. Pe lângă aceste dotări, tot primăria a acordat sprijin unitătilor de învăţământ pentru reconfigurarea sălilor de clasă, în vederea respectării unei distanţe de siguranţă între elevi, sens în care au fost montate separatoare din plexiglas pe pupitrele copiilor şi au fost create circuite separate pentru accesul acestora în şcoli şi licee.

Profesorii, educatorii şi învăţătorii trebui să-i instruiască pe copii în sensul respectării măsurilor de igienă, a regulilor de distanţare fizică, în timpul cursurilor, dar şi al pauzelor de recreaţie, şi să se asigure că toate aceste măsuri vor fi respectate cu stricteţe.

La rândul lor, cadrele didactice vor trebui să ţină în permanenţă legătura cu părinţii/reprezentanţii legali, care trebuie să le ia temperatura copiilor, iar în caz de febră mai mare 37.3 0 C, tuse, dureri în gât, dificultate în respiraţie sau simptomatologie digestivă nu trebuie să-i trimită la şcoală. Totodată, aceştia pot solicita testarea copiilor unităţii de învăţământ.

De asemenea, părinţii/reprezentanţii legali au obligaţia să-i instruiască pe copii să poarte corect masca de protecţie în cadrul unităţii de învăţământ şi să le explice importanţa şi necesitatea purtării acesteia, să evite atingerea suprafeţelor comune cum ar fi: balustradă, pervaz, geam, uşă etc., şi să păstreze distanţarea fizică faţă de ceilalţi de cel puţin 1 metru.

Totodată, regulamentul prevede şi procedura ce trebuie urmată în situaţia în care într-o clasă vom avea copii cu simptome specifice infecţiei cu coronavirus, când este cazul să fie închisă o şcoală, dar şi paşii ce trebuie urmaţi de persoanele şi instituţiile menţionate mai sus pentru fiecare scenariu posibil, personalul implicat din creşe, şcoli şi grădiniţe, urmând a fi instruit, astfel încât fiecare să ştie ce are de făcut în orice situaţie posibilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO