Eveniment

Secretarul general al PSD Mihai Fifor: Cea mai mare manipulare a opoziţiei e că majorările de salarii „au fost mâncate de inflaţie”

Secretarul general al PSD Mihai Fifor: Cea mai mare...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

23.09.2019, 09:28 295

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat că este o manipulare a opoziţie faptul că majorările salariale au fost „mâncate de inflaţie”, precizând că salariul mediu net a ajuns la 3.142 de lei, în luna iulie, comparativ cu 2.046 lei în anul 2016.

„Cea mai mare manipulare a partidelor de opoziţie este că majorările de salarii au fost „mâncate de inflaţie”. Toate datele economice arată cât de mare este această minciună. Salariul mediu net, în mână, a ajuns în iulie la 3.142 lei, faţă de 2.046 în 2016 – o creştere de peste 53% pe toată economia, nu doar la bugetari. Tot din 2016, preţurile au crescut cu circa 8%. Faceţi singuri comparaţia! Românii cumpără mai multe automobile noi, mai multe electrocasnice şi mai multe alimente cu o calitate superioară. Iar numărul celor care îşi permit o vacanţă în ţară sau în străinătate a crescut exponenţial. Asta înseamnă creşterea puterii de cumpărare!”, a scris Mihai Fifor, luni, pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că prioritatea pentru PSD sunt românii clasei de mijloc.

„Da, sunt încă mulţi cetăţeni care trăiesc sub media dată de INS. Ei sunt prioritatea noastră, pentru că scopul nostru e de a aduce cât mai mulţi români în clasa de mijloc, aşa cum am promis. Şi chiar o facem! Numărul persoanelor în deprivare materială severă aproape s-a înjumătăţit în această guvernare de la 4,7 milioane în 2016, am ajuns la 2,5 milioane. Deci, înainte de a vota în noiembrie, comparaţi cu luciditate aceste date cu politicile de austeritate anunţate deja de partidele care au refuzat semnarea Pactului pentru bunăstarea românilor! Votaţi pentru pensia sau salariul vostru!”, a conchis Fifor.

În luna iulie 2019, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5.091 lei, cu 36 lei (-0,7%) mai mic decât în luna precedentă, iar câştigul salarial mediu nominal net a fost 3.119 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 23 lei (-0,7%), informează INS.

Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 3,9% în august, după 4,1% în iulie, pe fondul scumpirii alimentelor cu 5%, faţă de 5,1% în iulie, a serviciilor cu 4,2% şi a mărfurilor nealimentare cu 2,9%, potrivit datelor transmise de INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO