Eveniment

Secretarul de stat Raed Arafat: Până la primăvară sau vară nu vom sta liniştiţi; va trebui să învăţăm să trăim cu virusul

Secretarul de stat Raed Arafat: Până la primăvară sau...

Autor: Laura Buciu

25.10.2020, 21:24 2984

Cel puţin până la primăvară sau până la vara anului viitor nu vom scăpa de virusul SARS-CoV-2 şi va trebui să învăţăm să trăim cu el, a spus, duminică, secretarul de stat, Raed Arafat.

Despre un vaccin pentru populaţie, Raed Arafat, a spus, duminică seara, la Antena 3, că nu se aşteaptă la vaccinare în masă înaintea lunii februarie sau martie, dacă într-adevăr vaccinul începe să fi vândut şi începe să fie distribuit la începutul anului 2021.

„Este o problemă de logistică foarte serioasă. Va trebui organizare pe plan mondial şi bineînţeles (...) cantităţile care vor fi distribuite. România, din fericire, face parte dintr-un mecanism european şi va beneficia pe baza unui mecanism de achiziţie european. Deci nu suntem singuri în această situaţie şi asta este foarte bine. Ministerul Sănătăţii ştie exact ce se întâmplă din minut în minut şi la momentul în care va începe distribuirea vaccinului vom fi contactaţi şi bineînţeles vom primi partea noastră din fiecare tranşă care este împărţită la nivelul Uniunii Europene”, a spus Raed Arafat.

Şeful DSU a mai spus că oamenii trebuie să se înveţe să trăiască cu virusul, cel puţin până la vara anului viitor.

„Din punctul de vedere al modului în care va evolua virusul, eu cred că cel puţin până la primăvară sau vara anului viitor nu vom sta liniştiţi. Va trebui să învăţăm să trăim cu virusul respectând toate regulile pe care mulţi ne îndeamnă să nu le respectăm. Dacă renunţăm la anumite aspecte din viaţa noastră temporar, fără să o afectăm semnificativ, atunci este posibil să ieşim cu bine când lucrurile vor reveni la o cvasinormalitate, adică către primăvară – vară”, a mai spus Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO