Eveniment

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, întrebat dacă va creşte numărul infectărilor după alegeri: Dacă nu facem întruniri, nu

 Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, întrebat dacă...

Autor: Gabriel Pecheanu

04.12.2020, 23:08 135

Numărul infectărilor cu noul coronavirus nu va creşte după alegerile parlamentare, dacă oamenii respectă regulile de igienă şi de distanţare socială, spune secretarul de stat în MAI, Raed Arafat: „Nu ar trebui să mai vedem întruniri de sute de persoane, ca la locale”.

Întrebat dacă va creşte numărul infectărilor după alegerile parlamentare, şeful DSU, Raed Arafat, a spus că nu ar trebui să se întâmple asta.

„Dacă se respectă regulile în interiorul secţiilor de vot, în aşteptare la intrare în secţia de vot, în deplasare spre secţia de vot şi dacă oamenii respectă aceste reguli şi înţeleg că măsurile de relaxare, în sensul că pot să se mişte fără să aibă hârtia pe propria răspundere. Astea (declaraţiile pe proprie răspundere - n.r.) sunt venite ca să faciliteze procesul de vot şi nu alte activităţi”, spune Raed Arafat.

El apreciază că alegerile parlamentare nu reprezintă un risc suplimentar de infectare, dar întâlnirile de după alegeri, cu sute de persoane, cum au fost la alegerile locale, sunt un risc major.

„Nu văd cu un risc suplimentar, decât că vor fi oameni care vor merge la vot şi vor respecta regulile de distanţare şi regulile de dezinfecţie şi absolut toate aspectele de igienă. Lucrul care nu ar trebui să îl vedem este că după finalizarea votului şi după anunţarea rezultatelor să nu mai apară din nou întruniri cum au apărut la alegerile locale şi cum am văzut în mai multe locuri. Au fost chiar sute de persoane, dar fără respectarea regulilor şi fără respectarea a absolut nimic, nici reguli de sănătate publică, nici distanţare şi în multe locuri fără mască. Aceste lucruri trebuie evitate la maxim şi bineînţeles nu trebuie să se întâmple, să nu aibă loc, ca să prevenim, într-adevăr o infectare în masă a unor persoane care participă la astfel de activităţi”, conchide şeful DSU.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO