Eveniment

Secretar de stat la Ministerul Sănătăţii: spitalele nu se vor închide din cauza COVID 19

Secretar de stat la Ministerul Sănătăţii: spitalele...

Autor: Petru Mazilu

18.09.2021, 13:59 72

Secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a declarat că spitalele din România nu se vor închide în timpul valului 4 al pandemiei. Nu vor mai fi spitale COVID şi spitale non-COVID, toţi pacienţii vor primi tratament, a explicat Baciu.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii, Andrei Baciu, a spus că strategia pentru valul 4 al pandemiei stabileşte că spitalele vor rămâne deschise.

În primul an al pandemiei, pacienţii cu boli cronice au avut dificultăţi în a accesa serviciile medicale şi pentru a elimina această situaţie, în vară, Ministerul a lucrat la definirea unei strategii, astfel încât toate spitalele să rămână deschise, a declarat Baciu, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Nu vom mai avea spitale COVID şi spitale non-COVID, unităţile vor avea circuite mixte, toţi bolnavii din România vor primi tratamentele de care au nevoie, a adăugat Andrei Baciu.

Singura excepţie se va face în cazul spitalelor de boli infecţioase care vor trata în special pacienţi COVID 19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO