Eveniment

Se modifică procedura de rambursare a TVA pentru persoane impozabile neînregistrate în scopuri de TVA

Se modifică procedura de rambursare a TVA pentru...

Autor: Mona Scarisoreanu

13.07.2017, 17:13 214

Procedura de soluţionare cererilor de rambursare a TVA formulate de către persoane impozabile neînregistrate în scopuri de TVA în România, stabilite în afara Comunităţi va fi actualizată printr-un ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, supus dezbaterii publice.

Hotărârea Guvernului nr. 284/2017 modifică şi condiţiile în care se soluţionează cererile de rambursare a taxei pe valoarea adăugată, formulate de către persoane impozabile neînregistrate în scopuri de TVA în România, stabilite în afara Comunităţii, se arată într-un comunicat al Fiscului.

Astfel, persoanele impozabile nestabilite în Uniunea Europeană care utilizează regimul special pentru serviciile electronice, de telecomunicaţii, de radiodifuziune sau de televiziune prevăzut la art. 314 din Codul fiscal, nu mai au obligaţia desemnării unui reprezentant în România în scopul rambursării, potrivit pct. 74 alin. (5) din Normele metodologice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO