Eveniment

Se întorc amenzile din perioada carantinei. Klaus Iohannis: Cei care nu respectă normele sanitare vor fi amendaţi. E momentul să fim extrem de fermi

Se întorc amenzile din perioada carantinei. Klaus...

Autor: Otilia Serescu

30.07.2020, 15:25 2786

Preşedintele Klaus Iohannis, a spus, joi, după întrevederea cu ministrul Marcel Vela şi secretarii de stat Raed Arafat şi Bogdan Despescu, că cei care nu respectă normele sanitare impuse de pandemie vor fi amendaţi, pentru că „e momentul să fim extrem de fermi şi aplicaţi”.

„Am convenit că e momentul să fim extrem de fermi, extrem de aplicaţi. Dragi români, toate studiile sociologice pe care le-am văzut arată că 90% dintre voi respectă normele, se conformează, poartă mască, păstrează distanţa. Marea majoritate dintre voi aţi înţeles că avem nevoie de disciplină. Cei care nu au înţeles vor fi amendaţi. Este obligatoriu ca toată lumea să respecte normele pentru ca noi toţi să putem stăpâni această boală, ca noi toţi să putem stăpâni această pandemie”, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că e nevoie de „măsuri foarte ferme” şi cine nu le va respecta „va suporta rigorile legii”.

„Noi ştim ce avem de făcut, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pregăteste spitalele. Avem peste 800 de paturi pentru terapie intensivă. La momentul acesta, jumătate dintre acestea sunt ocupate”, a adăugat preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO