Eveniment

Se caută secretar de stat responsabil cu politica fiscală. Dan Manolescu a părăsit Ministerul Finanţelor

Dan Manolescu s-a implicat în procesul de rescriere a Codului fiscal. Fotograf: Silviu Matei

Dan Manolescu s-a implicat în procesul de rescriere a Codului fiscal. Fotograf: Silviu Matei

Autor: Claudia Medrega

08.09.2015, 00:03 400

Dan Manolescu, 39 de ani, secretar de stat în Ministerul Finanţelor responsabil cu politica fiscală, a renunţat la această poziţie, decizia premierului privind eliberarea din funcţie, la cerere, fiind publicată în Monitorul Oficial.

Manolescu a fost timp de mai bine de doi ani şi jumătate coordonator al procesului de elaborare a legislaţiei, politicilor şi reglementărilor contabile şi fiscale, având o experienţă vastă în domeniul consultanţei fiscale. El s-a implicat în procesul de rescriere a Codului fiscal.

Dan Manolescu a preluat poziţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor la începutul anului 2013, fiind propus de PNL Bacău.

Doctor în contabilitate, Manolescu a fost partener pe Taxe în cadrul firmei de consultanţă fiscală Soter&Partners, anterior dobândind o experienţă de trei ani în cadrul firmei de audit şi consultanţă KPMG.

Manolescu a fost  vicepreşedintele Consiliului Superior al Camerei Consultanţilor Fiscali.

Un profesionist recunoscut în domeniu, el este fiul Mariei Manolescu, care de asemenea a fost secretar de stat pe legislaţie fiscală în perioada 2001 - 2004 şi a condus proiectul Codului fiscal al României finalizat în forma iniţială în 2003 în urma unui efort susţinut de consultare a experţilor în domeniu şi a mediului de business.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO