Eveniment

Scurgere de heliu în clădirea unde funcţionează RMN-ul Spitalului din Călăraşi

Scurgere de heliu în clădirea unde funcţionează...

Autor: Laura Buciu

28.02.2021, 12:19 68

Autorităţile din Călăraşi sunt în alertă, duminică, după ce s-a constatat o avarie la instalaţia aparatului RMN al Spitalului Judeţean de Urgenţă ce constă în scurgere de heliu.

Ştefan Ovidiu Tătărau, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Călăraşi, a declarat, pentru MEDIAFAX, că avaria a apărut la nivelul instalaţiei aparatului RMN din Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

„Este o scurgere a unui gaz, în cazul de faţă heliu, iar în urma măsurătorilor făcute de pompieri au rezultat valori normale din punct de vedere radiologic şi al gazelor toxice”, a spus oficialul ISU Călăraşi.

Potrivit acestuia, nu sunt victime sau alte pagube materiale.

La faţa locului acţionează încă patru echipaje ale ISU Călăraşi care asigură perimetrul şi care monitorizează zona şi face măsurători.

Pacienţii Spitalului nu sunt în pericol, spune Tătăranu, deoarece clădirea în care funcţionează RMS-ul este separată de spital, ea fiind situată la cel puţin 50 de metri de alte clădiri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO