Eveniment

Scrisoarea de intenţie cu FMI: Companie privată, inclusă pe lista societăţilor de stat monitorizate

Autor: Dinca Thomas

17.05.2011, 15:23 759

Compania privată Dalkia România, parte a grupului francezVeolia, a fost inclusă de Guvern în scrisoarea anterioară deintenţie cu FMI pe lista firmelor de stat cu pierderi care trebuiesupravegheate, eroare trecută prin board-ul FMI şi corectată doardupă ce acţionarii francezi au reclamat situaţia, informeazăMediafax.

Eroarea a apărut în momentul redactării scrisorii de intenţieîncheiată între Guvern şi Fondul Monetar Internaţional în urmamisiunii din ianuarie, când operatorul privat de energie termică afost inclus pe o listă de 30 societăţi de stat, printre carenumeroase centrale de energie termică subordonate administraţieilocale, ale căror pierderi trebuie incluse în deficitul bugetar şicare sunt obligate să anunţe periodic la Ministerul Finanţelorindicatorii financiari şi operaţiunile efectuate.

Scrisoarea de intenţie a fost aprobată în luna martie în aceastăformă de Comitetul director al FMI, reunit la Washington.

Eroarea nu a fost descoperită decât atunci când acţionariatulfrancez al Dalkia a aflat din presă despre includerea companiei pelista societăţilor de stat cu pierderi şi a reclamat situaţia laPalatul Victoria şi sediul FMI.

"Acţionarii de la Paris ai firmei Dalkia au aflat cu stupoaredin presă că în scrisoarea de intenţie încheiată de Guvern cu FMIse face referire şi la «Dalkia România SRL» ca fiind una dintresocietăţile publice de stat ale căror pierderi vor fi luate înconsiderare la stabilirea nivelului final al deficitului bugetarconsolidat. Ei au sunat la sediul Guvernului şi la FMI, cerând caeroarea să fie imediat corectată", au declarat surseguvernamentale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO