Eveniment

Şcolile ar putea rămâne deschise chiar dacă pragul de 6 la mie e depăşit

Şcolile ar putea rămâne deschise chiar dacă pragul de...

Autor: Gabriel Pecheanu

29.09.2021, 10:32 1062

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, va discuta cu reprezentanţii din domeniul medical pentru a decide dacă, chiar şi în condiţiile în care într-o localitate rata de infectare depăşeşte nivelul de şase la mie, şcolile pot rămâne deschise, pe modelul grădiniţelor.

„Vom avea pe parcursul zilei de astăzi (miercuri - n.r.) discuţii cu toţi cei care îndreptăţiţi să se pronunţe asupra acestui echilibru - risc gestionabil vs. beneficii. Mai exact, este vorba despre dorinţa de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcţionare a şcolilor”, spune Sorin Câmpeanu.

El precizează că cele mai multe state din UE aplică principiul „şcolile se deschid primele şi se închid ultimele”.

„La acest moment, regula este clară - în localităţile în care se depăşeşte rata de infectare de 6 la mie la nivelul zilei de vineri, zi de referinţă, şcolile ar urma să treacă în online, cu excepţia şcolilor speciale, grădiniţele şi creşele. Primim foarte multe solicitări în acest sens. Sunt convins că toţi cei îndreptăţiţi să se pronunţe vor căuta acel numitor comun în interesul elevilor, atât din perspectivă educaţională, cât şi din perspectivă sanitară. Până vineri va trebui să anunţăm cât de poate de clar care sunt regulile - dacă rămânem pe aceleaşi reguli sau dacă, aşa cum ne dorim noi, cei din Educaţie, dacă cei din domeniul sanitar sunt de acorde, vom putea să menţinem, pe modelul grădiniţelor, şcolile deschise până la apariţia unui număr de cazuri”, adaugă Cîmpeanu.

Rata de infectare a ajuns marţi, în Capitală, la 5,57 la mia de locuitori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO