Eveniment

Schimbari timide in esalonul doi: majoritatea secretarilor de stat raman pe pozitii

18.01.2010, 23:08 123

Coalitia PD-L - UDMR urma sa definitiveze aseara lista cuesalonul doi din ministere si din institutiile deconcentrate, insamajoritatea secretarilor de stat proveniti de la PD-L raman pefunctii.

Cele 15 ministere vor avea cel putin 40 de secretari de stat,iar multi dintre cei adusi pe astfel de functii anul trecut isi vorpastra mandatul.

La Ministerul Economiei si Comertului, celor doi secretari destat, Tudor Serban si Claudiu Stafie, li se va alatura BorbelyKaroly, fost deputat UDMR. Ministerul Economiei va avea in totalcinci secretari de stat, numele ultimilor doi urmand sa fiecunoscute astazi.

La Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (format princomasarea Dezvoltarii cu Turismul) raman Razvan Murgeanu si IonAndreica (fosti secretari de stat in Ministerul DezvoltariiRegionale si Locuintei) si Sorin Munteanu (fost secretar de stat inMinisterul Turismului). Lor li se adauga Tanczos Barna de laUDMR.

O discutie speciala priveste Ministerul Agriculturii unde,actualmente, exista doi secretari de stat (Nicolae Giugea si DanutApetrei) despre care se discuta ca vor fi inlocuiti.

Unul dintre posturi va fi ocupat de Adrian Radulescu, sef decabinet al fostului ministru al agriculturii Dacian Ciolos (careasteapta doar votul plenului Parlamentului European pentru a preluafunctia de comisar european pentru agricultura).

Radulescu fusese ales de premierul desemnat, Lucian Croitoru (acarui echipa a cazut in Parlament), pentru a ocupa pozitia deministru al agriculturii. Celalalt post este vizat de UDMR, insa,pana la inchiderea editiei, nu fusese stabilita persoana care vaocupa pozitia, potrivit ministrului mediului Laszlo Borbely.

La Ministerul Educatiei vor fi sase secretari de stat (fata dedoi acum) - este cea mai mare crestere a numarului de secretari destat intr-un minister. Isi pastreaza pozitiile Corneliu Baba siOana Badea, carora li se va alatura Kiraly Andras, fost deputatmaghiar, actual director al unui liceu maghiar din Arad. Un altpost de secretar de stat in acest minister va fi ocupat, dupa cumse discuta ieri, de Cristian Alexandrescu, actualul inspectorgeneral al Capitalei.

La Externe, celor patru secretari de stat in functie (BogdanMazuru, Romulus Costea, Bogdan Aurescu si Eugen Tomac) li se vaalatura Anton Niculescu, care a mai detinut functia de secretar destat in acest minister.

La Ministerul Finantelor raman pe functii Gheorghe Gherghina,Bogdan Dragoi si Gratiela Iordache, in vreme ce un post de secretarde stat care este liber este dorit de UDMR, insa PD-L se opune.

La Ministerul Muncii raman pe functii cei doi secretari de statde acum, Valentin Mocanu si Mariana Nedelcu - dar ministerul are intotal cinci pozitii de secretar de stat.

La Justitie isi pastreaza fotoliile toti cei sase secretari destat din prezent, in vreme ce Constantin Onaca ar urma sa sealature celor doi secretari de stat aflati acum in functii laMinisterul Apararii (Viorel Oancea si Aurel Lascu).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO