Eveniment

Schimbări radicale în unul dintre cele mai aglomerate cartiere bucureştene: Primăria anunţă că Prelungirea Ghencea va avea două benzi pe sens şi tramvai în zona mediană

Schimbări radicale în unul dintre cele mai aglomerate...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

29.08.2018, 15:05 1091

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a prezentat, miercuri, stadiul principalelor proiecte de infrastructură din Capitală. Unul dintre cele mai controversate proiecte, respectiv cel din Prelungirea Ghencea, are un studiu de fezabilitate şi de proiectare în valoare de 320.000 de euro.

În ceea ce priveşte lărgirea arterei Prelungirea Ghencea, reprezentanţii PMB spun că proiectul are un studiu de fezabilitate, realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă S.A., şi va fi predat pe 6 septembrie 2018.

„Costurile pentru realizarea studiului de fezabilitate, proiectare şi asistenţă tehnică sunt de circa 320.000 euro. Proiectul presupune lărgirea şi modernizarea bulevardului Ghencea, pe o lungime de 6 km, începând de la capătul tramvaiului 41 şi până la Şoseaua de Centură. Noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lăţime de 6 m, spaţii verzi între trotuar şi partea carosabilă (3m). Toate intersecţiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Braşov, Valea Oltului şi Râul Doamnei vor fi semaforizate. Se va realiza, de asemenea, un nod intermodal (tramvai 41, autobuze şi microbuze ale liniilor preorăşeneşti) şi o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă până la 500 de locuri într-o dezvoltare ulterioară”, transmit reprezentanţii PMB.

Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domneşti care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura Bucureşti.

„Tot pentru rezolvarea problemei traficului in zona de Nord a Capitalei, Primăria Municipiului Bucureşti a început lucrările de execuţie destinate supra-lărgirii de la două la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză. Proiectul a stagnat multă vreme, însă am reuşit deblocarea lui anul trecut, când a avut loc semnarea contractului, după o perioadă de soluţionare a situaţiilor legate de exproprieri şi de contestaţii. Costul total actualizat al obiectivului de investiţii este cca 12,3 milioane euro. Termenul de execuţie este de 15 luni ( adică finalul anului 2019), însă este discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni. Prima etapa constă în desfiinţarea imobilelor aflate pe culoarul de expropriere, după care se va trece la executarea propriu-zisă a lucrărilor”, transmite PMB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO