Eveniment

Schimbări la guvern. Cancelaria premierului supervizează activitatea ministerelor. Ce ministere gestionează vicepremierii

Schimbări la guvern. Cancelaria premierului...

Autor: Alice Draghici

23.12.2015, 00:00 278

Premierul Dacian Cioloş a stabilit ministerele pe care vicepremierii le vor coordona, astfel că Transporturile, Energia, Mediul şi Comunicaţiile vor fi coordonate de Costin Borc (ministrul economiei), iar Edu­caţia, Cultura, Munca, Tineretul-Sportul şi Consultarea Publică de Vasile Dîncu (ministrul dez­voltării).

Potrivit deciziei premierului, publicată ieri în Monitorul Oficial, Borc şi Dâncu vor aviza planurile de măsuri sectoriale din domeniul economic elaborate de ministe­rele care le coordonează.  De asemenea, vicepremierii asi­gură „o abordare coerentă“ a politicilor de care sunt respon­sabili şi asigură informarea per­manentă a prim-ministrului în legătură cu aplicarea pre­vederilor stabilite.

Pe baza memorandumului adoptat de Executiv, cancelaria premierului, condusă de Ioan Dragoş Tudorache, devine o unitate care va superviza acti­vitatea ministerelor, urmând să stabilească proiectele prioritare şi conformitatea acestora cu stra­tegiile europene şi naţionale. La începutul fiecărei săptămâni, şeful cancelariei va avea o reu­niune de lucru la care participă directorii de cabinet ai miniştrilor însoţiţi de o echipă tehnică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO