Eveniment

Schimbare de strategie: ING intră broker la bursa de la Bucureşti la scurt timp după ce a renunţat să fie private-banker. Astăzi Raiffeisen a anunţat că va închide divizia de brokeraj de la Bucureşti, una de top trei

Schimbare de strategie: ING intră broker la bursa de la...

Autor: Liviu Popescu

12.12.2017, 17:06 1854

ING va intra broker pe bursa de la Bucureşti în urma deciziei consiliului bursei din 11 decembrie 2017, se arată într-un scurt anunţat publicat în această seară la bursa românească.

Decizia ING vine la scurt timp după ce olandezii au anunţat că de la 1 ianuarie 2018 vor închide divizia de private banking, primul serviciu specializat de acest gen lansat pe piaţa românească acum mai bine de un deceniu.

Tot astăzi Raiffeisen Bank România, un jucător de top trei de la bursa românească, a anunţat că nu va mai oferi din 2018 servicii de tranzacţionare cu acţiuni, titluri de stat şi alte instrumente financiare intermediate de piaţa bursieră, în numele şi pentru clienţii săi.

Raiffeisen promite totuşi că va rămâne pe partea oferte publice de listare având în vedere că este unul intermediarii care a listat cele mai multe companii la bursa românească. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO