Eveniment

Schimbare la varf la Lek PharmaTech Romania

10.02.2005, 00:00 351

Noul director general al companiei Lek PharmaTech Romania si director de tara la Sandoz Romania este Iztok Sever, succedandu-i lui Tomo Cuk, care a ocupat aceasta functie in ultimii 4 ani.
Iztok Sever este absolvent al Facultatii de Economie si Afaceri la Universitatea din Maribor, Slovenia, in ultimii 7 ani ocupand functia de director general al companiei Unichem, din Polonia.
La inceputul anului 2001, dupa ce compania Lek a achizitionat compania autohtona PharmaTech, cu sediul in Targu-Mures, Tomo Cuk a devenit primul Country Head Lek in Romania si de asemenea presedinte al Consiliului de Administratie al companiilor Lek PharmaTech si al distribuitorului de medicamente PharmaFarm.
La rindul sau, Lek a fost preluata la finele anului 2002 de catre grupul elvetian de produse farmaceutice Novartis, contra sumei de 876 milioane de euro
In prezent, Lek functioneaza ca un centru de afaceri pe pietele din centrul si sudul Europei, sud-estul Europei si regiunea Statelor Independente, avand operatiuni si pe pietele din Uniunea Europeana si Statele Unite.
Principalii concurenti ai Sandoz - Lek pe segmentul anitibioticelor in Romania sunt Antibiotice Iasi, Europharm Brasov si Sicomed Bucuresti. Antibioticele sunt unul din cele mai importante segmente de pe piata romaneasca a medicamentelor, detinand o pondere de 25% din punct de vedere cantitativ si circa 10%, valoric, de aproximativ 60 milioane euro in 2003.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO