Eveniment

Scandalul şi afacerea gunoaielor din Capitală: Companiile de salubritate din Bucureşti au afaceri de sute de milioane de lei şi contracte încheiate pe zeci de ani

Scandalul şi afacerea gunoaielor din Capitală:...

Autor: Miruna Diaconu

19.12.2020, 12:16 1361

Romprest a anunţat că îşi suspendă temporar şi gradual activităţile din cadrul serviciului de salubrizare în Sectorul 1 ca urmare a faptului că timp de patru luni autorităţile locale nu au plătit serviciile de salubrizare.

Companiile de salubritate din Bucureşti fac afaceri anuale de sute de milioane de lei, iar contractele încheiate între operatorii economici şi primăriile de sector sunt pe o perioadă chiar şi de 25 de ani. Două dintre sectoarele Bucureştiului au ales să îşi deschidă anul trecut propriul serviciu de salubritate, alegând astfel ca banii pentru acest serviciu să nu mai meargă la o companie privată.

Primăria Sectorului 1 a încheiat în anul 2008 un contract pe o durată de 25 de ani cu compania Romprest Service prin care sunt furnizate servicii de salubrizare. Compania de salubritate a avut anul trecut afaceri de 241 milioane lei şi un profit de 67 milioane lei. Romprest avea în 2019 un număr de aproape 2.600 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO