Eveniment

Scandal la Craiova: Şefii de laboratoare sunt acuzaţi că au făcut teste pentru turişti, refuzând cazuri DSP

Scandal la Craiova: Şefii de laboratoare sunt acuzaţi...

Autor: Laura Buciu

24.08.2020, 12:10 330

Şefi de laboratoare din cadrul a două spitale COVID din Dolj sunt cercetaţi pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru că au prelucrat teste pentru turişti din judeţe limitrofe, refuzând probe recoltate de DSP Dolj.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, este vorba de funcţionari din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova şi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă nr. 1 Craiova.

Funcţionarii, încadraţi în funcţia de şefi de laboratoare, sunt cercetaţi in rem într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

„La data de 18 august 2020, organele de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada iunie 2020 – până în prezent, funcţionari publici din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr.1 Craiova, unităţi spitaliceşti dotate cu aparate medicale tip P.C.R., folosite în detectarea virusului SARS COV 2, încadraţi în funcţia de şefi laboratoare, sub pretextul prelucrării unor teste din alte judeţe limitrofe, refuză să primească pentru testare toate probele recoltate de către D.S.P. Dolj în urma constatării unor cazuri de infectare cu virusul menţionat, fapt ce are ca urmare întârzierea în luarea unor măsuri de prevenire sau combatere a infectărilor în locaţiile identificate de organele de sănătate publică”, se arată în actul de sesizare.

Potrivit procurorilor craioveni, în realitate, funcţionarii au făcut teste pentru persoane care nu sunt incluse în metodologia de testare a Institutului Naţional de Sănătate Publică .

„(Testele – n.r.) fiind folosite ulterior în vederea dovedirii îndeplinirii condiţiilor de călătorie în străinătate”, potrivit procurorilor.

Cercetările se desfăşoară in rem, pentru faptă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO