Eveniment

Satul Francez trece la Primaria Capitalei

28.01.2005, 00:00 23



Satul francez va trece de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), operatiunea fiind aprobata de guvern in sedinta de ieri.



In aceeasi sedinta, Executivul a abrogat o hotarare aprobata la sfarsitul anului trecut de fostul Cabinet, prin care Clubul Francez a fost trecut din administrarea AVAS in cea a Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat".



Satul francez, cartierul rezidential situat in vecinatatea parcului Herastrau, cuprinde 34 de vile si 35 de apartamente.



Potrivit deciziei Cabinetului, imobilele vor fi transmise, cu plata, din domeniul privat al statului si administrarea AVAS in domeniul privat al municipiului Bucuresti si administrarea CGMB.



Constructiile respective au fost luate in plata de AVAS in contul creantei detinute asupra societatii World Trade Center. "Terenul pe care au fost contruite aceste cladiri apartine Municipiului Bucuresti, ceea ce ingreuneaza valorificarea lor de catre AVAS", explica guvernul.



Plata imobilelor, in valoare totala de 11,7 milioane de euro, se va efectua esalonat, in patru transe, pana la 30 iunie 2007.



AVAS si CGMB vor incheia un protocol de predare-primire a constructiilor, in termen de zece zile de la intrarea in vigoare a actului normativ.



In ceea ce priveste Clubul Francez, Guvernul a abrogat hotararea fostului Cabinet care permitea transmiterea fara plata a imobilului mentionat, din domeniul privat al statului si administrarea AVAS in domeniul public al statului si administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat.



Clubul Francez cuprinde piscina, terenuri de tenis acoperite si neacoperite, centru de fitness, camere pentru masaj, teren de squash, sauna si jacuzzi.



Satul Francez si Clubul francez au facut parte din complexul World Trade Center Bucuresti a carui constructie a fost finantata de un consortiu de banci franceze cu garantia statului roman. Deoarece compania nu si-a mai achitat ratele catre banci, obligatiile sale au fost preluate de catre statul roman prin Ministerul Finantelor. Creanta preluata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare depaseste 78 mil. $. miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO