Eveniment

Şase judeţe din Transilvania se dotează cu 44 de autospeciale de 20 milioane lei

Şase judeţe din Transilvania se dotează cu 44 de autospeciale de 20 milioane lei

Autor: Liviu Iancu

22.03.2012, 15:46 238

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Centrul Transilvaniei", ai cărei membri sunt şase judeţe din Transilvania, a semnat cu MDRT un contract de 20 de milioane de lei pentru achiziţia a 44 de autospeciale pentru situaţii de urgenţă.

De finanţare, asigurată prin Programul Operaţional Regional, vor beneficia inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi structurile SMURD din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Durata de implementare a proiectului este de 27 de luni şi presupune cumpărarea a 26 de autospeciale pentru pompieri, 16 ambulanţe de prim ajutor şi două ambulanţe de terapie intensivă.

De asemenea, 516 persoane vor fi instruite să lucreze cu echipamentele achiziţionate.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, a declarat la semnarea contractului că şi-a propus ca instituţia pe care o conduce să atragă în acest an 788 de milioane de euro din fonduri europene pe Programul Operaţional Regional.

El a spus că în luna martie MDRT va trimite Comisiei Europene cereri de rambursare pentru proiecte finanţate cu bani europeni în valoare de 75 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO