Eveniment

Sapte consortii pentru consultanta la Rovinari

29.07.2004, 00:00 13

Toate cele sapte consortii care au depus scrisori de interes pentru asigurarea serviciilor de consultanta la privatizarea complexului energetic Rovinari au fost admise pentru a participa n etapa urmatoare a procesului de selectie.
"Toti ofertantii aflati pe lista scurta vor intra n posesia documentelor de ofertare (Request for Proposals), pentru a ntocmi si depune ofertele tehnice si financiare, pe baza carora se va desfasura procesul de evaluare si selectare a consultantului", precizeaza sursa citata. Unul dintre cele sapte consortii care au depus scrisori de interes este format din companiile KPMG Romania, KPMG Polonia si Romcapital Invest Romania.
Un alt consortiu reuneste BNP Paribas - Franta si Central Europe Trust Company Ltd. din Marea Britanie, n timp ce alta asociatie este formata din companiile Fieldstone Private Capital Group, Catalyst Partners, ambele din Marea Britanie, si Bostina si Asociatii.
Fondul Romano-American pentru Investitii si Deloitte&Touche Central Europe Limited, pe de o parte, si CA-IB Romania si CA-IB Corporate Finance Beratungs din Austria, pe de alta parte, si-au exprimat intentia sa sprijine autoritatile n procesul de trecere n proprietate privata si atragere a investitiilor la Rovinari. O alta oferta a fost depusa de Raiffeisen Investment - Austria, Raiffeisen Capital Investment Bucuresti si Verbundplan - Austria.
Serviciile de consultanta snt vizate si de Alpha Finance din Grecia mpreuna cu Alpha Finance Romania si Ernst&Young Southeast - Cipru. Complexul energetic a fost nfiintat n luna februarie, prin hotarre de Guvern, ca societate comerciala cu capital de stat, rezultata din fuziunea centralei termoelectrice Rovinari cu exploatarea miniera Rovinari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO