Eveniment

Şantierele din Bucureşti merg la foc continuu: Dezvoltatorii imobiliari lucrează la 55.000 de apartamente

Şantierele din Bucureşti merg la foc continuu:...

Autor: Bogdan Alecu

23.04.2019, 00:08 6795

Numărul total al locuinţelor din cadrul proiectelor imobiliare în lucru sau care urmează a fi lansate anul acesta trece de 55.000.

Bucureştiul a atras un total de 318 pro­iecte rezidenţiale noi la care se lucrează în prezent cu un total al unităţilor loca­ti­ve ce depă­şeşte 55.000, po­trivit da­telor com­paniei de con­sultanţă imobiliară Crosspoint.

Luând în calcul cele mai mari 14 proiecte din Capitală, în cadrul acestora se con­struiesc aproape 26.000. Ca nu­măr de unităţi, sectorul 6 se află pe primul loc, cu 20.000 de aparta­men­te, urmat de sectorul 4, cu 10.300 de apar­tamente, celelalte sectoare înregistrând sub 10.000 de unităţi locative noi fiecare.

„Pentru 2018-2020 Primăria Capitalei are în plan o serie de proiecte de dezvoltare a infra­structurii, cel mai important fiind fina­lizarea autostrăzii de cen­tură A0. Alte proiecte in­clud extinderi sau lărgiri ale unor artere prin­ci­pale şi con­struirea unor pasaje în zone cu trafic in­tens. Oriunde există pla­nuri de descon­ges­tionare a trafi­cului care se vor şi con­cre­tiza, este de aş­tep­tat ca noi proiecte re­zidenţiale să apăra şi vân­zările de locuinţe să crească în aceste zone“, au spus oficialii Crosspoint. 

Nordul şi centrul Bucureştiului rămân destinaţiile preferate pentru dezvoltările high-end, acest aspect menţinând ridicate  preţurile te­renurilor în aceste zone. „2018 a fost anul re­cord în ceea ce priveşte tranzacţiile cu terenuri. Investitorii români sunt cei mai activi, iar rezidentialul reprezintă destinaţia princi­pală a acestor terenuri. Prezenţa câtorva pionieri, care dau startul dezvoltării în noi zone ale ora­şu­lui, precum Expoziţiei, este un factor extrem de încurajator pentru viitorul pieţei imobiliare româneşti“, au spus reprezentanţii companiei.

Sectorul de construcţii rezidenţiale a crescut în primele două luni din an cu 26,8% faţă de primele două luni din 2018, după ce anul trecut suferise o cădere abruptă, minus 24%. Însă majorările de venituri şi o creditare încă atractivă ţin sectorul în picioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO