Eveniment

Sandero Stepway vine cu preturi de la 8.200 de euro

Sandero Stepway vine cu preturi de la 8.200 de euro

Stepway este cel mai ieftin crossover de pe piata locala.

15.06.2009, 00:00 751

Noul Dacia Sandero Stepway, primul crossover din istoria constructorului autohton, care va fi lansat oficial pe piata locala miercuri, va avea un pret cu 450 de euro mai mare decat Sandero, potrivit unor surse din cadrul retelei de dealeri, devenind astfel cel mai ieftin crossover comercializat pe piata locala, cu un pret de pornire de 8.200 de euro.

Sandero Stepway va fi disponibil cu doua motorizari, una pe benzina de 1,6 litri si 90 CP si una diesel de 1,5 litri dCi si 70 CP.
Pretul de pornire al versiunii cu motor de 1,6 litri 90 CP va fi de 8.200 de euro, cu TVA inclusa, pentru versiunea de baza Ambiance, care include ABS, dar nu si aer conditionat. Cea mai ieftina versiune cu aer conditionat va fi Laureate, care va avea un pret de 9.800 de euro. Cel mai scump model va fi cel cu motorizarea diesel si echiparea Prestige, care va costa 11.500 de euro, care va include insa geamuri electrice, aer conditionat, ABS si jante din aliaj.
Spre deosebire de Sandero, Stepway dispune de o garda la sol inaltata, bare de protectie cu ornamente cromate si bare de pavilion longitudinale si dispune in serie de trei culori metalizate, care in cazul modelului Sandero costa in plus 255 de euro. In segmentul crossover-elor de clasa mica, Sandero Stepway va concura cu Ford Fusion, care are un pret de pornire de 10.936 de euro cu TVA pentru motorizarea de 1,25 litri si 75 CP, care dispune de dublu airbag, radio-CD, dar nu si de aer conditionat in echiparea de baza. Cel de-al doilea concurent este Citroën C3 XTR, dar care pleaca de la 14.122 de euro cu TVA, in timp ce Fiat Sedici numai cu tractiune fata si motor de 1,6 liti porneste de la 13.882 de euro, in timp ce Suzuki SX4 pleaca de la 11.650 de euro.
La nivel european principalii constructori s-au reorientat in ultimii ani dinspre SUV-ul full-size precum Audi Q7 sau BMW X5 catre modele de teren din segmentul compact, proiectate pentru traficul urban, precum BMW X1, Audi Q5, iar in segmentul inferior de pret au aparut Suzuki SX4 si Fiat Sedici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO