Eveniment

Salariul mediu net a crescut cu circa 8% în ultimul an

Salariul mediu net a crescut cu circa 8% în ultimul an

Autor: Adelina Mihai

07.08.2015, 00:00 1869

Salariul mediu net pe economie a ajuns la valoarea de 1.818 lei net în luna iunie a acestui an, în creştere cu 7,8% faţă de perioada similară din 2014, potrivit datelor publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică.

De cele mai mari creşteri salariale în ultimul an au avut parte angajaţii din sectoarele activităţi de editare (+32%), fabricarea băuturilor (19%), cercetare-dezvoltare (+18%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor (17%) şi activităţi de servicii anexe extracţiei (Ă16,6%).

La polul opus a fost situaţia în sectoare precum: alte activităţi extractive (unde salariile medii nete au scăzut cu 4,6%), extracţia cărbunelui superior şi inferior (-4,5%), fabricarea produselor din tutun (- 4%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,2%).

În luna iunie a acestui an, cel mai mare salariu mediu net a fost încasat în sectorul extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (de 5.019 lei net), iar cel mai mic în domeniul hoteluri şi restaurant (de 1.032 de lei net). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO