Eveniment

Salariul mediu net a fost de 3.372 de lei în iulie 2020, în creştere cu 8,1% faţă de iulie 2019. Cel mai mult au câştigat angajaţii din domeniul IT, cu un salariu lunar mediu net de aproape 8.000 de lei. Angajaţii din hoteluri şi restaurante au câştigat cel mai puţin în luna iulie, aproape 1.700 de lei

Salariul mediu s-a diminuat în unele situaţii ca urmare a întreruperii sau încetării activităţii, continuării şomajului tehnic, nerealizării producţiei ori a încasărilor mai mici (în funcţie de contracte/proiecte).

Autor: Ramona Cornea

12.09.2020, 22:31 9176

Salariul lunar mediu net a ajuns la la 3.372 lei în luna iulie a acestui an, în creştere cu 8,1% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, con­form datelor de la Institutul Na­ţio­nal de Statistică (INS). Comparativ cu luna precedentă, salariul mediu net a crescut cu 2,2%.

„În luna iulie, salariul mediu a crescut faţă de luna precedentă ca urmare a reluării activităţii anumitor firme, prin continuarea aplicării măsurilor de relaxare, a realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari ori a acordării de premii ocazionale (prime trimestriale, semestriale, anuale, de vacanţă, al 13-lea salariu ori pentru performanţe deosebite), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri. De asemenea, creşterile câştigului salarial mediu net s-au datorat dispo­nibilizărilor de personal cu câştiguri salariale mai mici faţă de medie din unele activităţi eco­nomice“, transmite INS. Cele mai mari salarii au fost ale angajaţilor din IT (7.910 lei), urmaţi de cei din fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (7.728 lei), cei din extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (6.667 lei), intermedieri financiare (5.995) şi de cei din activităţi de editare (5.949 lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO