Eveniment

Saga continuă pentru diaspora: Românii stau la coadă ore întregi ca să voteze

Saga continuă pentru diaspora: Românii stau la coadă...

Autor: Firuta Flutur, Vasile Magradean

26.05.2019, 15:48 128

La mai multe secţii de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format, la ora transmiterii ştirii, cozi, sute de români aşteptând să-şi exercite dreptul la vot.

Sute de oameni aşteaptă, duminică, la coadă la secţia de votare deschisă la Harrow Council din Londra, imaginile fiind postate pe reţelele de socializare.

Cozi s-au format şi în faţa secţiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin şi Regensburg, românii declarându-se nemulţumiţi, pe reţelele de socializare, că aşteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităţilor române.

La Stuttgart, unele persoane aşteaptă şi de 4 ore ca să voteze, poliţiştii venind la faţa locului. Românii au scandat minute bune "Hoţii, hoţii". Un italian care are un restaurant în zonă îi lasă pe români să se odihnească înăuntru. Oamenii au decis să facă o coloană separată pentru părinţii care vin cu copiii la vot.

La secţia de votare nr. 2 din Dublin peste 1000 de persoane stau la coadă pentru a vota, timpul de aşteptare fiind de 3 ore.

Un român care trăieşte în Dublin a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că oamenii se organizează pentru a merge să voteze în alte oraşe şi a nu aştepta atât de mult timp.

„Primii oameni s-au pus la coadă la secţia de votare nr. 2 din Dublin la 6 dimineaţă, iar la ora 7 erau, deja, peste 100. În jurul orei 14 sunt peste 1000 la coadă, iar timpul de aşteptare este de 3 ore. Oamenii se organizează să meargă în alte secţii din alte oraşe pentru a nu sta aşa mult la coadă, să nu păţească ca la prezindenţiale, să nu apuce să voteze”, a spus acesta.

O coadă uriaşă s-a format la singura secţie de votare amenajată în Valencia (Spania), românii aşteptând în medie 4 ore. Mai mulţi spanioli s-au oprit din drum şi i-au întrebat pe români ce au păţit de s-au adunat în număr atât de mare.

Duminică, până la ora 15.00, votaseră 152.851 de români în străinătate la alegerile europarlamentare şi 150.688 la referendumul pe justiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO