Eveniment

Cum s-a văzut anul 2021 prin ochii companiilor de resurse umane: Angajatorii au intensificat recrutările şi au pus mai mult accentul pe retenţie. Ce spun Cristian Huzău, GI Group, Sorina Donisa, APT şi Bogdan Gabor, Lugera

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Autor: Ramona Cornea

29.01.2022, 17:31 661

Cristian Huzău, GI Group: „Grila de salarii nu a fost nicicând mai «pestriţă», fiecare angajator străduindu-se pe cât posibil să depăşească ofertele primite de personalul cheie“ Sorina Donisa, APT: „Comparativ cu 2020, anul trecut a readus puterea candidaţilor pe piaţa muncii“ Bogdan Gabor, Lugera: „S-au recrutat lucrători pentru industria automotive, personal pentru logistică, dar şi specialişti în IT, personal în retail şi servicii de curierat“.

Anul 2021 a fost unul cu creşteri pe ma­joritatea segmen­telor de busi­ness pentru com­paniile de servicii de resurse umane de pe piaţa locală, conform unei analize a Asociaţiei Furni­zorilor de Servicii de Resurse U­mane. Astfel, cele mai mari volume de business de anul trecut au fost ge­nerate de recrutare, conform sursei citate.

„În 2021, companiile au intensificat recrutările, aspect ce a făcut ca business-ul nostru să fie aproape de nivelul anului 2019. Numărul angajărilor a crescut, la fel ca diversitatea rolurilor, în special cele remote, respectiv hibrid“, spune Loreda Dragomir, Permanent Placement director în cadrul compa­niei de recrutare Adecco România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO