Eveniment

S-a constituit Comandamentul Litoral 2020. Verificările în teren încep în iulie

S-a constituit Comandamentul Litoral 2020. Verificările...

Autor: Cosmin Pirv

20.06.2020, 10:24 102

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a constituit Comandamentul Litoral 2020 şi a anunţat că verificările la restaurantele, hotelurile şi plajele de pe litoral vor începe în luna iulie. 

ANPC a avut deja o serie de întîlniri cu firmele care derulează activităţi în staţiunile de pe malul Mării Negre. Echipa ANPC s-a întâlnit cu reprezentanţi ai industriei hoteliere, ai celor din alimentaţia publică, ai administratorilor de plaje şi ai agenţiilor de turism.

Potrivit ANPC, în acest an comisarii trebuie să verifice şi dacă operatorii respectă normele de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„De această dată, structura care are ca principal rol supravegherea pieţei pentru ca drepturile consumatorilor să fie respectate în vacanţele de pe litoral, are o misiune suplimentară, aceea de a se asigura că operatorii economici cunosc noile reglementări impuse de schimbările legislative apărute cu ocazia pandemiei de Covid-19, precum şi modul în care acestea pot fi cât mai bine respectate atât de mediul de afaceri, cât şi de turişti, cu atât mai mult cu cât, din cauza crizei medicale mondiale, sezonul turistic estival a început cu întârziere, în ţara noastră”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Verificările în teren vor începe în luna iulie.

„Începând din luna iulie, comisarii care activează în cadrul <Comandamentului Litoral 2020> vor începe verificările, pe teren, pentru a se asigura că sănătatea şi viaţa consumatorilor, precum şi drepturile acestora sunt respectate conform prevederilor legale de către toţi operatorii economici, care activează la malul mării”, se mai arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO