Eveniment

Rusia ameninţă cu măsuri "simetrice" dacă SUA instalează rachete suplimentare în Europa

Rusia ameninţă cu măsuri "simetrice" dacă SUA...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

06.12.2019, 18:27 125

Administraţia Vladimir Putin va adopta măsuri "simetrice" în cazul în care Statele Unite instalează noi sisteme de rachete în ţări din Europa, a avertizat vineri Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

"Vom avea o reacţie simetrică. Orice măsură va atrage reacţia Rusiei", a declarat Serghei Lavrov, potrivit agenţiei de presă Reuters, în cursul unei vizite oficiale în Italia.

După anularea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) semnat cu SUA, Rusia a propus un moratoriu privind instalarea de sisteme balistice suplimentare în ţările europene.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a pledat recent pentru implicarea ţărilor europene într-un eventual acord care ar înlocui Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) şi a transmis Rusiei că analizează propunerea de moratoriu privind instalarea unor sisteme de rachete în Europa.

Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) a fost anulat recent, ca urmare a unei decizii a Administraţiei Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO