Eveniment

Rusia a revocat unul dintre membrii misiunii sale diplomatice din Bulgaria după ce acesta a fost suspectat de spionaj

Rusia a revocat unul dintre membrii misiunii sale...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

29.10.2019, 16:10 65

Ministrul bulgar de Externe a informat că Rusia a revocat unul dintre membrii misiunii sale diplomatice în Bulgaria, după ce Parchetul General de la Sofia a anunţat că acesta este investigat pentru spionaj, relatează site-ul site-ul Balkan Insight.

"A fost stabilit faptul că, încă din septembrie 2018, cetăţeanul rus a desfăşurat activităţi de colectare a informaţiilor prin participarea la diverse întrevederi cu naţionali bulgari, inclusiv cu cineva care avea acces la informaţii clasificate despre Bulgaria, UE şi NATO", au informat procurorii într-un comunicat.

Punerea sub acuzare a acestuia a fost oprită de imunitatea diplomatică pe care o avea.

Potrivit autorităţilor bulgare, avertismentul privind presupusul spion a venit din partea Agenţiei Naţionale de Securitate, DANS.

Aceasta este pentru a doua oară în două luni când Parchetul General din Bulgaria a deschis un caz împotriva posibilităţilor activităţi de spionaj din partea Rusiei.

La 10 septembrie, a anunţat că a demarat o anchetă împotriva preşedintelui organizaţiei non-guvernamentale Mişcarea Rusofilă, Nicolai Malinov, care a fost acuzat de spionaj pentru două organizaţii din Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO