LIVE: ZF INVESTIŢI ÎN ROMÂNIA: Ce planuri are Allview în continuare? Cum pot colabora companiile româneşti pentru a lansa produse împreună?
Eveniment

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, vine cu o veste bună: România are un grad de absorbţie de 26%, în ianuarie 2017 era 0%

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a anunţat, marţi, în cadrul unor declaraţii făcute la Guvern, că România a ajuns la un grad de absorbţie de 26%, aproape 8 miliarde de euro.

Ministrul Fondurilor Europene a precizat că acesta este un grad ridicat, în condiţiile în care media Uniunii Europene este de 27%, iar în ianuarie 2017 era la un nivel de 0%.

„Aproape 8 milioane de euro reprezintă investiţii de care au beneficiat şi beneficiază în continuare milioane de români, autorităţile locale şi tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri”, a subliniat Plumb.

Printre beneficiile aduse de investiţiile făcute prin cele opt miliarde de euro sunt: 12.000 IMM-uri nou înfiinţate; 24.700 de locuri de muncă nou create; 110.00 de şomeri sprijiniţi, dintre care 58.000 şi-au găsit un loc de muncă; 200.000 de tineri sunt sprijiniţi pentru găsirea unui loc de muncă; 133.000 de persoane beneficiază de măsuri de formare profesională, de ucenicie şi stagii.

În învăţământ, beneficiile menţionate de ministrul Fondurilor Europene sunt următoarele: 50.000 de studenţi benefiază de sprijin pentru participare la învăţământul terţiar; 29.000 de cadre didactice din învăţământul terţiar universitar beneficiază de programe de formare/ schimb de bune practici; 3.400 de studenţi doctoranzi ţi 1.500 de cercetători primesc burse; 80.000 de elevi primesc burse lunare.

Pe lângă această sumă, la finele lunii decembrie, mai erau depuse solicitări de rambursare pentru 355 de milioane de euro.

„Ministerul Fondurilor Europene lucrează cu 60 de persoane, atât la Bucureşti, cât şi la Bruxelles”, a mai anunţat Plumb.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.