Eveniment

Rovana Plumb: La mijlocul lunii noiembrie lansăm apelul pentru retehnologizarea IMM-urilor, prin care oferim granturi între un milion şi cinci milioane de euro

Rovana Plumb: La mijlocul lunii noiembrie lansăm apelul...

Autor: Alina Botezatu, Mediafax

02.11.2018, 15:53 233

„În ceea ce priveşte nevoia de retehnologizare, de extindere a capacităţilor de producţie, la mijlocul lunii noiembrie, lansăm apelul care este în consultare acum, pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene şi al Ministerului Dezvoltării Regionale, prin care oferim granturi între un milion şi cinci milioane de euro pentru dezvoltarea capacităţilor de producţiei, retehnologizare, la nivelul fiecărei întreprinderi mici şi mijlocii”, a spus Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, la Gala „Topului Naţional al Firmelor Private din România 2017”.

În plus, în ceea ce priveşte componenta educaţională, inclusiv sistemul dual, Ministerul Fondurilor Europene a lansat, în consultare publică, un nou apel, în valoare de 63 de milioane de euro. „Putem merge la o contractare dublă, dacă dumneavoastră (n.red. - antreprenorii) veţi depune proiecte prin care înţelegem că trebuie să lucrăm pe bază de parteneriat sistemul educaţional împreună cu mediul de afaceri. Asta înseamnă că trebuie să deschidem şcoala către economie”, a mai spus Rovana Plumb.

Astfel, prin acest apel vor fi decontate cheltuielile făcute pentru a educa elevii în cadrul firmelor, iar cheltuielile permise sunt cele pentru masă, cazare, consiliere, la care se adaugă consilierea pentru cadrele didactice, precum şi investiţiile făcute de firme în desfăşurarea acestor programe.

Demnitarul de la Fonduri Europene a mai menţionat că ministerul are o colaborare foarte bună cu băncile prin intermediul cărora implementează instrumentele financiare ale Comisiei Europene, explicând finanţările de la Fondul European de Investiţii (FEI).

„Cunoaşteţi foarte bine Programul pentru Iniţiativa Întreprinderilor Mici şi Mijlocii în cadrul căruia s-au acordat 100 de milioane de euro. El funcţionează pentru acordarea de credite cu garanţii neplafonate. Îl suplimentăm, suntem în faza de încheiere a discuţiilor cu FEI-ul cu încă 150 de milioane de euro”, a completat Plumb.

„Topul Naţional al Firmelor Private din România 2017” este realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), fiind la a 26-a ediţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO