Eveniment

Roşiile cultivate în sere şi solarii, subvenţionate cu 3.000 de euro, au ajuns în cinci pieţe din Bucureşti

Roşiile cultivate în sere şi solarii, subvenţionate...

Autor: Roana Rotaru

15.05.2018, 00:04 440

♦ Deficitul comercial din comerţul cu tomate, diferenţa dintre exporturi şi importuri, a ajuns în 2017 la un nivel record de peste 85 milioane de euro, potrivit INS.

Aproape 12.000 de legumicultori s-au înscris anul acesta în programul de sprijin pentru cultivarea roşiilor în sere şi solarii, cu li­vrare în ciclul I de pro­ducţie, adică pâ­nă la sfârşitul lunii mai, o parte dintre aceş­tia livrând deja primele tomate româneşti în mai multe pieţe agroalimentare din Bu­cu­reşti.

„Primele tomate ale producătorilor agricoli autohtoni înscrişi în programul de sprijin guvernamental sunt expuse deja spre vânzare în pieţele Rahova, Străduinţei, Domenii, Râmnicu Sărat, Sudului, iar în zilele următoare consumatorii se vor putea aproviziona cu tomate româneşti şi din alte pieţe din Bucureşti“, se arată în comunicatul emis de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Pentru a primi subvenţia de 3.000 de euro pe an pentru cultivarea de tomate, beneficiarii trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de cel puţin 1.000 metri pătraţi, să obţină o pro­ducţie de minimum 2 kilo­grame de tomate pe metrul pătrat, dar şi să valorifice o cantitate de tomate de cel puţin 2.000 kilograme dovedită cu documente justificative, în afara sezonului, adică în perioadele ianuarie-mai inclusiv şi/sau în noiembrie - 20 decembrie, potrivit datelor MADR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO