Eveniment

Romanii vor sa mearga de Paste in Egipt si Tunisia, iar la vara in Portugalia si Turcia

Romanii vor sa mearga de Paste in Egipt si Tunisia, iar la vara in Portugalia si Turcia

Click pentru imaginea marita

28.03.2008, 18:42 59

Destinatii precum Egipt, Israel, Creta si Tunisia sunt cele mai cautate de romani in perioda sarbatorilor pascale, care trebuie sa plateasca pentru un sejur de opt zile circa 700- 800 de euro, potrivit operatorilor prezenti la Targul de turism care are loc la Romexpo Bucuresti pana duminica.
Agentiile de turism au pregatit pachete turistice de Paste, de la 109 euro, pana la peste 1.000 de euro pentru sejuri de 3-7 zile.
"Pachetele turistice care s-au vandut cel mai bine pentru perioada Pastelui si de 1 Mai au fost sejururile in Sharm el Sheikh, din Egipt, care pleaca de la 665 de euro si pot ajunge pana la 1.000 de euro pentru noua nopti la un hotel de cinci stele", a declarat Luis Valentin Turcu, directorul general al filialei din Tecuci a agentiei Paralela 45.
"Am rezervat un circuit pentru Israel in perioada Pastelui pe o perioada de opt zile la un pret acceptabil. Cautam ceva diferit de Grecia si Bulgaria si tocmai de aceea am optat pentru aceasta destinatie", a declarat Ilie Constantin, unul dintre vizitatorii targului.
Un circuit in Israel de sapte nopti cazare la hoteluri de trei si patru stele, cu transport avion dus-intors, in care sunt incluse vizite in Ierusalim, Betlehem, Pustiul Hozeva si Nazaret, ajunge la 770 de euro, in perioada 24 aprilie-1 mai, a mai spus Turcu.
"Romanii au optat pentru excursii in Egipt, Creta si Israel in perioda Pastelui. Un sejur individual in Egipt cu cazare si masa asigurate incepe de la pretul de 500 de euro", a spus Gabriela Zamfir, directorul general al Calibra Travel Bucuresti.
Gabriel Tomescu, agent de turism al Kartago Tours, a spus ca toate pachetele pentru Egipt s-au vandut pentru perioada sarbatorilor pascale, ceea ce se va intampla si cu pachetele turistice pentru Tunisia. "Cel mai bun raport calitate/pret il ofera Tunisia. Am avut oferte de la 109 euro plus taxe de aeroport (105 euro) pentru un sejur de sapte nopti, la un hotel de trei stele, in regim de demipensiune. Cele mai scumpe pachete ajung la peste 1.000 de euro pentru aceasta destinatie", a precizat Tomescu.
Pentru sezonul de vara romanii s-au orientat spre destinatii exotice, precum Portugalia pentru regiunea Algrave, Turcia si Grecia.
"Am ales o vacanta in Antalya pentru patru persoane, la sfarsitul lunii august. Preturile sunt acceptabile si destinatia este fascinanta", a spus Costel Dinu, administrator la o companie de alimentatie publica. De asemenea, zona de sud a Portugaliei, Algrave, va atrage anul acesta multi turisti romani. "Una din destinatiile de top ale anului este Portugalia, fiind in acelasi timp si una dintre cele mai frumoase zone. Hotelurile ofera servicii foarte bune, iar tarifele sunt accesibile. Introducerea curselor charter a atras multi romani spre aceasta zona", a spus Mihaela Iordan, travel consultant al Paralela45.
"Destinatia pe care o cautam este Portugalia pentru vacanta din acest an. Am vazut cateva oferte si cred ca preturile sunt pe masura serviciilor oferite. Vrem si o excursie optionala in aceasta zona", a spus Cornea Ileana, inginer proiectant.
Croazierele sunt si ele cautate de turistii romani.
"Cele mai atractive pentru romani au fost crozierele in Scandinavia si Rusia, pretul fiind de 1.400 de euro pentru 12 nopti. De asemenea, vizitatorii au manifestat interes si pentru croazierele in Caraibe, Alaska si Marea Mediterana", a spus Cristina Oncescu, manager cruise department al companiei World Travel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO