Eveniment

Românii din aeroportul londonez, sfătuiţi să revină mâine. Ambasadorul României la Londra: Nu suntem babysitteri publici

Românii din aeroportul londonez, sfătuiţi să revină...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

10.12.2017, 19:47 151

"În mod excepţional un consul se va deplasa la Luton, este vorba despre două curse Wizz Air, pentru a discuta cu cetăţenii şi nu ştiu cu cine, şi cu companiile aeriene, că cu altcineva nu are cu cine, că nu au problemă cu autorităţile. Îmi menţin însă punctul de vedere: aceste lucruri nu sunt de competenţa ambasadei şi a consulatului, pentru că noi avem altă misiune şi nu suntem un fel de babysitteri publici care trebuie să facem tot felul de lucruri care ţin de relaţiile private", a declarat Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, pentru agenţia MEDIAFAX.

Cu câteva ore înainte, ambasadorul declara, pentru MEDIAFAX, că nu va acorda asistenţă consulară în astfel de cazuri.

"Au o problemă cu autorităţile? Asta e o problemă a ambasadei, nu anularea unor zboruri din motive meteorologice, ceea ce mi se poate întâmpla şi mie ca ambasador. Cred că oarecum am ajuns cam departe cu această discuţie cu asistenţă consulară, cu lucruri care se întâmplă şi care ţin de cum zboară avioanele în lume. Mă interesez asupra acestui subiect, dar vă spun că nu voi da nicio asistenţă nimănui căruia i s-a anulat zborul din motive meteorologice. Statul român este responsabil de relaţia cetăţenilor săi cu autorităţile, nu cu meteorologia", spunea Mihalache.

Pasagerii români, aflaţi în cursa care trebuia să plece duminică, la ora 7.40 de pe aeroportul Luton din Londra spre Cluj, au fost anunţaţi că zborul este amânat din cauza zăpezii.

În jurul orei 15.00, ora României, au fost îmbarcaţi din nou, dar debarcaţi la scurt timp, pe motiv că piloţii au depăşit orele de zbor pentru această zi.

Cei peste 100 de pasageri au aşteptat încă cinci ore, după ce au fost informaţi că zborul ar putea să aibă loc după ora 19.00, ora României. În cele din urmă li s-a recomandat să se programeze pentru un zbor în cursul zilei de luni şi să se cazeze peste noapte, bonurile urmând să fie decontate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO