Eveniment

Românii ar fi cei mai sportivi din Europa

Românii ar fi cei mai sportivi din Europa

Autor: Mediafax

29.03.2019, 00:00 145

În majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene, mare parte a populaţiei face exerciţii fizice în timpul liber, România clasându-se pe primul loc, cu 96% dintre cetăţeni, potrivit Eurostat. 

Raportul Eurostat menţionează că un procent de 42,5% de români desfăşoară activităţi fizice într-un interval de timp cuprins între 60 şi 179 de minute.

La polul opus, două state membre ale UE au înregistrat un procentaj mai mic de 50% din punctul de vedere al populaţiei activă fizic în afara muncii: Portugalia (45%) şi Croaţia (36%). Aproximativ 28% din populaţia UE în vârstă de cel puţin 16 ani nu a efectuat exerciţii fizice în afara timpului de lucru, în 2017, spre deosebire de restul populaţiei UE, care a întreprins o anumită formă de activităţi sportive în timpul liber.

În mod obişnuit, în decursul unei săptămâni, puţin peste un sfert (27%) din populaţia UE a făcut exerciţii fizice timp de până la 3 ore, 17% între 3 şi 5 ore şi 28% timp de 5 ore sau mai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO