Caută doar în titlu
Eveniment

România şi UE în vremea crizei. Cu economia încetinită de restricţiile mai severe, industria Germaniei trage în jos după ea şi industria României. Nemţii au scăzut cu 6,4% an/an în februarie 2021, una dintre cele mai mari contracţii din Uniunea Europeană, noi cu 4,6%

 

Industria României, care este puternic dependentă de industriile vestice, a scăzut cu 4,6% pe metodologia europeană, arată datele publicate de Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene. Industria Germaniei, cel mai mare partener comercial al României, a scăzut cu 6% în februarie 2021, prin comparaţie cu februarie 2020.

De asemenea, industria Franţei, al treilea cel mai important partener comercial al României, a scăzut cu 6,4%, în vreme ce industria italiană a scăzut cu 0,6%.

Cea mai mare cădere a industriei a fost înregistrată în Olanda, de -10,9%, arată datele Eurostat. Industria Estoniei a scăzut cu 8,9% în februarie 2021, prin comparaţie cu februarie 2020.

În medie, industria Uniunii Europene a scăzut cu 1,1%. Cel mai bine a performat industria Lituaniei, care a crescut cu 9,7% an/an în februarie 2021, urmată de industria Finlandei, care a înregistrat o creştere de 5,6%.

În ceea ce priveşte ţările din regiunea României, industria Bulgariei a scăzut cu 3,4% şi industria Cehiei cu 2,6%. Pe de altă parte, industria Ungariei a crescut în februarie cu 3,9% an/an, în vreme ce industria Poloniei a crescut cu 4,3%, una dintre cele mai bune per­formanţe europene.

Şi datele naţionale arată că industria României a continuat scăderea în februarie 2021, din punctul de vedere al producţiei industriale, cel mai important indicator pentru evoluţia industriei. În acelaşi timp însă, comenzile noi din industria prelu­crătoare au urcat pentru a şasea lună la rând, ceea ce înseamnă că jucătorii industriei româ­neşti au cerere pentru produsele lor.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.