Caută doar în titlu
Eveniment

România şi UE în vremea crizei. Piaţa muncii din România îşi revine mai greu: Mai puţin de 2 din 10 şomeri români s-au angajat în T4/2020

Mai puţin de 2 din 10 şomeri din România (14,6%) au intrat în câmpul muncii în trimestrul ala patrulea din 2020, una dintre cele mai mici rate din Uniunea Europeană, arată datele pu­blicate de Eurostat, Biroul European de Statistică.

Rata este mai mică decât media europeană de 22%. Doar Bulgaria, cu o rată de angajare a şomerilor de 6,9% şi Grecia (7,2%) sunt mai jos în clasamentul european decât România la acest indicator. La polul opus, 4 din 10 şomeri danezi şi-au găsit un loc de muncă în ultimele trei luni din 2020, în vreme ce 3 din 10 şomeri din Luxemburg, Irlanda sau Portugalia s-au angajat în aceeaşi perioadă de timp.

Cele mai recente date de la Institutul Naţional de Statistică arată că rata şomajului a ajuns la 5,7% în luna fe­brua­rie acestui an, în creştere cu 0,1 puncte pro­centuale, de la 5,6% în luna ianuarie 2021.

Numărul şomerilor din România a crescut la 478.000 de persoane în februarie, de la 474.000 de persoane în ianuarie. Interes pentru joburile scoase pe piaţă există: aplicările candidaţilor au crescut în T1/2021 cu 70% faţă de perioada simi­lară a anului trecut, potrivit datelor de la Bestjobs, cel mai mare site de recrutare din România. Candidaţii au aplicat de 4 milioane de ori pentru 70.000 de joburi, iar media lunară a fost de 1,3 mil. de aplicări.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.