Caută doar în titlu
LIVE: Videoconferinta ZF Mobilio 2021. Explozia businessului de pe smartphone şi tabletă
Eveniment

România primeşte 500 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru asigurarea accesului la apă curată şi asistenţă medicală

Comisia Europeană alocă României 500 milioane de euro pentru asigurarea accesului la apă curată şi asistenţă medicală.

Fondurile fac parte din politica de coeziune a UE şi au fost aprobate în cadrul unui pachet de investiţii de 1,4 miliarde euro direcţionate către 14 proiecte mari de infrastructură în 7 state membre, printre care şi România. 

Astfel, România primeşte 486,6 milioane euro din fondul de coeziune pentru a asigura accesul la apă potabilă şi pentru tratarea apelor reziduale.

Mai mult, România primeşte 47 de milioane de euro din fondul european de dezvoltare regională, care vor fi disponibili pentru a îmbunătăţi calitatea şi eficienţa serviciilor medicale în regiunea de nord-est. 

„În vremuri care pun greu la încercare continentul nostru, este esenţial ca politica de coeziune să îşi menţină rolul de a sprijini economia în beneficiul cetăţenilor”, a transmis Elisa Ferreira, Comisarul european pentru coeziune şi reforme.

Fondurile de 486,6 milioane de euro trebuie să asigure accesul la apă potabilă şi tratarea adecvată a apelor reziduale pentru 400.000 de persone din regiunea de sud-vest a României, precum şi prevenirea contaminării apelor subterane în judeţul Suceava – de care beneficiază 220.000 de locuitori.

UE va investi 47 de milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru a îmbunătăţi calitatea şi eficienţa serviciilor medicale în regiunea de nord-est.

Datorită acestei investiţii, care va fi în beneficiul a 90. 000 de locuitori, pacienţii vor primi un tratament de înaltă calitate, iar numărul deceselor şi al dizabilităţilor pe termen lung va fi redus, transmite Comisia.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.