Eveniment

România, a patra ţară din UE după ponderea elevilor de liceu care studiază cel puţin două limbi străine. Circa 99% dintre elevii de liceu din România studiau cel puţin două limbi străine în anul 2019. La nivel european, ponderea a fost de 59%

România, a patra ţară din UE după ponderea elevilor...

Autor: Ramona Cornea

28.09.2021, 16:40 140

România este pe poziţia a patra în clasamentul ţărilor membre UE după ponderea elevilor de liceu care studiau cel puţin două limbi străine în anul 2019, conform datelor de la Eurostat, Oficiul European de Statistică.

Astfel, circa 99% dintre elevii de liceu din România studiau cel puţin două limbi străine în anul 2019, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de anul precedent.

În 2019, 59% dintre elevii din învăţământul liceal au studiat două sau mai multe limbi străine în rândul statelor membre ale Uniunii Europene. Dintre ţările UE, toţi studenţii din învăţământul general secundar superior au studiat două sau mai multe limbi străine în Luxemburg şi Franţa. Estonia, România, Cehia şi Finlanda au avut, de asemenea, o proporţie mare de studenţi care studiază două sau mai multe limbi (toate 99%), urmate îndeaproape de Slovacia (98%), Croaţia (95%) şi Slovenia (92%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO