Caută doar în titlu
Eveniment

România intră în „ring” pentru banii europeni. Klaus Iohannis: Suntem hotărâţi să ne batem cu toţii pentru a primi o alocare cât se poate de substanţială

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, se va lupta pentru a obţine o alocare cât se poate de substanţială din partea Comisiei Europene, pentru că urmează fazele de negociere. Banii ar urma să fie folosiţi pentru revigoararea economiei. 

”Este în discuţie o propunere a Comisiei, pe care noi o găsim bună. Asta înseamnă că fondurile multianuale, aşa-numitul MFF, vor fi discutate la pachet cu fonduri care sunt destinate pentru revigorarea economică, pentru creşterea rezilienţei economice în Uniunea Europeană, cum se spune.
Deci vom beneficia şi noi, România, de mai multe fonduri europene decât am avut iniţial în plan – iniţial, vorbesc până înainte de criză”, a declarat Klaus Iohannis după o şedinţă de lucru cu premierul Ludovic Orban.

El a mai spus că se foarte multe variante, foarte multe sume.

”În realitate, avem de-a face cu un proiect al Comisiei, pe care îl găsim bun, un proiect prin care României i se alocă fonduri importante. Însă urmează fazele de negociere şi aici vreau să fim foarte bine înţeleşi: acest proiect al Comisiei nu este definitiv, el va fi negociat între liderii statelor şi va fi negociat ulterior şi în Parlamentele naţionale şi în Parlamentul European. Ce vreau să subliniez: noi am analizat toate oportunităţile. Noi vom investi aceşti bani în proiecte foarte importante pentru România, nu doar revigorarea economică. Deci vor primi şi firmele posibilitatea să folosească aceşti bani, dar – foarte important – vom investi în autostrăzi, vom investi în linii de cale ferată, vom investi în proiecte de energie regenerabilă, vom îmbunătăţi sistemele publice, vom investi bani importanţi în sistemul de sănătate publică, în sistemul de învăţământ. Toate aceste lucruri vor fi pregătite în detaliu, dar până atunci noi suntem hotărâţi să ne batem cu toţii pentru a primi o alocare cât se poate de substanţială pentru România, iar prima etapă în care vom negocia aceste chestiuni se va desfăşura în 18-19 iunie, când vom avea Consiliul European, în format videoconferinţă. Deci, ne pregătim să atragem fonduri europene substanţiale, pe care le vom investi în beneficiul României şi, evident, al românilor”, a adăugat şeful statului.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.