Eveniment

România închide traficul aerian către şi dinspre Italia, din cauza coronavirusului

România închide traficul aerian către şi dinspre...

Autor: Laura Buciu

09.03.2020, 00:15 2943

România închide traficul aerian către şi dinspre Italia, de teama coronavirusului, începând de luni, a anunţat, duminică noaptea, ministrul de Interne, Marcel Vela.

Marcel Vela a declarat, duminică noaptea, faptul că s-a decis aprobarea suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Italia si dinspre Italia pe toate aeroporturile din ţară.

Vela anunţă că măsura intră în vigoare din 9 martie şi este valabilă până pe 23 martie, ora 12.00, ora României.

„Operatorii aerieni au obligaţia de a comunica operatorilor români faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României şi îşi vor asuma această responsabilitate prin semnarea unei declaraţii pe propria răspundere. Operatorii aerieni au obligaţia de a nu permite îmbarcarea cetăţenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, către România cu escală”, a spus Vela, duminică seara.

Vela a precizat că pasagerii îşi vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declaraţii pe proprie răspundere.

„De asemenea, se va comunica cetăţenilor români faptul că refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare constituie infracţiune şi se pedepseşte conform Codului Penal, instituindu-se măsura carantinei”, a mai spus Vela.

Ministrul de Interne a mai spus că se permite accesul în România a celor care vin din China, Coreea de Sud, „sub măsura obligatorie a carantinei”. În acest caz sunt exceptate transporturile de marfă de 3,5 tone.

„Se aplică prevederile de mai sus adaptate după caz şi pentru transportul maritim sau fluvial. Măsurile adoptate se aplică până pe 31 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei”, a mai spus Vela.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, fac declaraţii de presă, la sediul MAI, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO